Erfrecht

Bij het erfrecht gaat het om de mensen zelf. Naast het Personen- en familierecht is er geen onderdeel van het recht dat zo direct op de mens gericht is. Wanneer er iemand overlijdt spelen emoties altijd een belangrijke rol. Zo ook bij de verdeling van een erfenis. Als advocaat is het de kunst om partijen juridisch houvast te bieden zonder de menselijke kant van de zaak uit het oog te verliezen.

Vragen? Bel gewoon even 024-820 078 0 of mail Joost Lap.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij het verdelen van een erfenis komen de nodige problemen voor. U kunt daarbij denken aan veel voorkomende geschillen over een testament, een verdeling, een boedelbeschrijving, de legitieme portie, een onterving en de afgifte van een vruchtgebruik. Er zijn ook problemen die weinig voorkomen. Zo hebben wij geprocedeerd over een “vergeten testament” dat uiteindelijk buiten werking is gesteld.

In het erfrecht komen verschillende verval- en verjaringstermijnen voor. Het is dan ook van belang om tijdig deskundig advies in te winnen. Heeft u vragen over het erfrecht in zijn algemeenheid, of wilt u graag een situatie bespreken? Neem dan gerust contact met ons op. Daarnaast hebben wij wekelijks een gratis spreekuur waar u uw situatie kan bespreken.

Vrijblijvend uw situatie bespreken? Wij adviseren u graag.

Laat uw gegevens achter, zodat wij u terug kunnen bellen.


    Vrijblijvend uw situatie bespreken? Wij adviseren u graag.

    Laat uw gegevens achter, zodat wij u terug kunnen bellen.

      Neem gerust contact met ons op.
      Vragen staat vrij.