Blog

Kun je betaald whatsappen?

Eén van de wettelijke arbeidsrechtelijke bepalingen zegt dat een werkgever geen loon hoeft te betalen over de tijd dat een werknemer zijn werkzaamheden niet uitvoert. Op deze regel bestaan een aantal uitzonderingen, waaronder ziekte van werknemer of als het niet kunnen werken voor rekening van werkgever komt. Maar bestaat er recht op loon als een werknemer zich tijdens werktijd ook bezig houdt met allerlei privéaangelegenheden, zoals veelvuldig whatsappen? Een kantonrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zich hier onlangs over uitgelaten.

Meer lezen

Yuri’s vorderingen gejureerd!

Afgelopen nacht had Yuri van Gelder met een turnoefening om door een ringetje te halen een gooi willen doen naar een olympische medaille. In plaats daarvan kwam het door zijn nachtelijke gedrag tot een vroegtijdig ‘return to home’. Op de dag van de olympische finale ringen volgde de onderbouwing van het ‘juryoordeel’ van de rechtbank Gelderland, waarin de vorderingen van van Gelder werden afgewezen. Maar hoe heeft de rechtbank de moeilijkheidsgraad en de uitvoering van deze strijd nu eigenlijk beoordeeld? En aan welke spelregels moest de rechtbank zich hierbij houden?

Meer lezen

Vrijdag de 13e: ongeluksdag!

‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ is een bekende uitdrukking, die bijna iedereen wel eens gebruikt heeft in een daarop toepasselijke situatie. Vaak lopen deze kleine ongelukjes goed af en kan er daarna gelukkig hard om worden gelachen. Maar soms heeft een op het eerste oog onschuldige situatie grote gevolgen. Vrijdag de 13e is de aangewezen dag om deze ongelukjes uit de juridische hoek te benaderen.

Meer lezen

Een slachtoffer heeft recht van spreken!

Op 12 april jongstleden heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wetsvoorstel over de uitbreiding van het spreekrecht voor slachtoffers van ernstige misdrijven. Deze slachtoffers, maar ook nabestaanden, mogen zich tot op heden enkel uitlaten over de gevolgen die het strafbare feit of het overlijden van het slachtoffer bij hen teweeg hebben gebracht. Met ingang van 1 juli 2016 mogen zij zich onder meer ook uit gaan laten over het bewijs in een zaak, de schuld van de verdachte en wat volgens hen een passende straf zou zijn.

Meer lezen

De eerste zetten van de WWZ!

Met ingang van 1 juli 2015 is het ontslagrecht gewijzigd door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Een nadere beschouwing van de eerste maanden van het nieuwe ontslagrecht.

Meer lezen

Dat was toch zeker Sinterklaas niet!?

De goedheiligman is weer veilig aangekomen in Nederland. Ook al kwam een enkeling tegen zijn donkere knechten in opstand.

Meer lezen

Vragen? bel 024 820 07 80 of mail

Adres Groesbeekseweg 4, 6581 BH Malden